Wintersportvakantie met de auto

Alle bekende en populaire wintersport-bestemmingen in landen als Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zijn uitstekend per auto te bereiken vanuit Nederland. Het is dan ook niet gek dat tijdens het wintersportseizoen vele wintersporters met eigen vervoer vertrekken richting wintersportvakantie. Bij vele wintersport aanbieders kan je er ervoor kiezen om met eigen vervoer naar een eindbestemming te gaan. Het is in dat geval alleen noodzakelijk om een accommodatie te boeken, eventueel inclusief skipas, skiles en/of materiaalverhuur. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs van een wintersportvakantie. Met de auto op wintersport lijkt vaak een goedkope manier van wintersporten.

Dit is vaak ook het geval, alleen je moet niet vergeten de kosten van o.a. brandstof mee te berekenen in de totale prijs van je wintersportvakantie. Vergeet ook niet kosten van o.a. tolwegen, wegenvignetten, winterbanden, sneeuwkettingen etc. Wintersport vakantie met eigen vervoer boeken? Hier vind je de beste tips over last-minute auto wintersportreizen inclusief skipas voor het seizoen 2019. Boek zo nog vandaag goedkoop je wintersport met de auto naar de beste wintersportbestemmingen en skigebieden in o.a. Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Wintersportvakantie aanbiedingen op basis van eigen vervoer

Op zoek naar wintersport aanbiedingen inclusief top hotel en skipas op basis van eigen vervoer? De belangrijkste en beste wintersport aanbieders met skivakanties inclusief skipas op basis van eigen vervoer vind je hier.  Vind zo eenvoudig je ideale wintersportvakantie en losse accommodatie in o.a. Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Rijd vertrouwd met je auto richting de wintersport en geheel op eigen tempo naar leuke skidorpen in de mooiste skigebieden.

Rijden met een auto in wintersportgebieden en skidorpen is niet alledaags. Dit geldt vaak voor de chauffeur maar ook voor de auto. Jaarlijks stranden er dan ook vele Nederlanders met autopech richting de vele skioorden in Frankrijk en Oostenrijk. Problemen als bevroren diesel en accuproblemen zijn dan ook de meest voorkomende problemen met auto’s tijdens de wintersportreis. Ook zaken als veiligheid dien je altijd goed in de gaten te houden. Al vorens je vertrekt met de auto richting de pistes van je wintersportbestemming dien je dan ook rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Vele wintersport auto pechgevallen zijn het gevolg van een slechte voorbereiding. Vind hier onder een inpaklijst en praktische tips voor je skivakantie met de auto.

Winterport bestemmingen met de auto

Op zoek naar een wintersportgebied of skivakantie die eenvoudig met eigen vervoer te bereiken is? Wil je niet uren in de auto zitten om je wintervakantie te beginnen? Lees hier handige tips van populaire skivakanties en plaatsen die relatief goed en snel te bereiken zijn met de auto vanuit Nederland. Geniet zo ook van korte wintersportvakanties of een weekendje skiën met de auto. Let op! Het is handig om van te voren te controleren of je hotel, chalet of appartement ook beschikt over eigen parkeergelegenheid. Vele accommodaties in skidorpen beschikken vaak niet over prive parkeer mogelijkheden. Je dient dan je auto op een groot parkeerterrein aan de rand van het dorp of nabij je hotel te parkeren. Daarnaast zijn vele skidorpen inmiddels autovrij.