Voor een geslaagde wintersportvakantie hoeft u niet ver te reizen

Voor een geslaagde wintersportvakantie hoeft u niet ver te reizen. Ons directe buurland Duitsland biedt namelijk op diverse plaatsen volop sneeuw- en winterplezier. Duitsland hoeft helemaal niet onder te doen voor landen als Oostenrijk of Zwitserland als het gaat om goede wintersportmogelijkheden. Hier nemen we u alvast mee voor een voorproefje.

Wintersportgebieden Duitsland

Wat leuk is aan Duitsland als wintersportbestemming is dat er zowel voor iedere portemonnee als voor ieder niveau een geschikte wintersportplaats te vinden is. Gaat u bijvoorbeeld voor de eerste keer op wintersport en weet u niet of zo’n sportieve vakantie op de lange latten wel iets voor u is, probeer het dan gewoon eens een keertje uit in een dichtbijgelegen Duits heuvellandschap. In het heuvelland van Sauerland kunt u rustig uw skivaardigheden onder de knie krijgen en van de echte wintersportsfeer proeven. De Eifel, vlak over de grens bij Zuid-Limburg, is met zijn heuvellandschap ook een ideaal skigebied. Zoekt u meer uitdaging, dan zijn er ook nog leuke wintersportgebieden te vinden in de diverse middelgebergten van Duitsland, zoals in de Harz en in het Zwarte Woud. Is dit nog geen actie en spanning genoeg, dan vindt u ook nog fantastische skimogelijkheden in de Allgäu en de Beierse Alpen. De wintersportplaatsen die u hier vindt doen niet onder voor de Oostenrijkse of Zwitserse wintersportgebieden.

Sneeuwzekerheid Duitsland?

Hoeveel zekerheid hebt u dat er sneeuw ligt op uw Duitse wintersportbestemming? Dat is natuurlijk een belangrijke vraag. Het antwoord kan per gebied nogal verschillen. In de ski-oorden in Duitse heuvellandschappen als Sauerland en de Eifel ligt maar enkele dagen tot weken per jaar sneeuw. Als de mogelijkheid bestaat, boekt u het beste vlak voordat u vertrekt, wanneer u zeker weet dat er sneeuw ligt. In de middelgebergten als de Harz en het Zwarte Woud is de kans op sneeuw iets groter. Kiest u voor een bestemming als de Beierse Alpen, dan is de kans dat er in de wintermaanden sneeuw ligt zeer groot.