Even ertussenuit.. Stedentrips

Altijd de juiste vakantie voor jouw!

Het maakt niet uit naar wat voor vakantie je op zoek bent, bij kampeer.be vind je altijd de juiste vakantie die bij jouw past. Buiten een groot aanbod vakanties hanteren wij ook nog eens de scherpste prijzen van Nederland!

Zonvakantie aanbod

Zorgeloos op vakantie naar de zon, wie wil dat nou niet? Bekijk snel ons ruime aanbod zonvakanties en boek deze vandaag nog online!

Verre reis boeken

Een vakantie naar een prachtig exotisch land of heerlijk naar de Verenigde staten? Bekijk snel ons aanbod verre reizen

Wintersportvakantie

Prachtige witte pistes, op de achtergrond besneeuwde bergen en overdag heerlijk skiën met een heerlijke wintersportvakantie

Een autovakantie in Europa

Volledig in controle met een autovakantie. Op locatie heerlijk mobiel met je eigen auto. Bekijk snel ons ruime aanbod autovakanties.

Alle bungalowparken in Nederland

Vakantieparken in Nederland zijn erg populair en worden veelal bezocht met vrienden en of familie om een paar dagen te genieten van al hetgeen Nederland te bieden heeft. De parken in Nederland hebben gemiddeld een verblijf van 6 nachten. Nederland telt ruim 1100 vakantieparken waarop in totaal meer dan 35.000 vakantiehuizen staan voor de verhuur, een immens aanbod van bungalowparken en vakantiehuisjes dus! Jaarlijks vieren de Nederlanders ongeveer 6 miljoen korte en lange vakanties op de Nederlandse parken, een immens aantal zeker als je beseft dat jaarlijks in Nederland in totaal ongeveer 17 miljoen vakanties in eigen land worden geboekt. De meeste vakanties op een bungalowpark in Nederland worden dan geboekt in de Zomervakantie.

De meeste vakantieparken in Nederland zijn gelegen in de provincie Gelderland, Limburg en Noord-Holland. Hierbij heeft de provincie Gelderland het grootste aantal vakantieparken van Nederland (ongeveer 200) en Limburg het grootste aantal vakantiehuisjes/bungalows in Nederland. Verder zijn ook vakantieparken in Zeeland, Friesland, Drenthe en Noord-Brabant, populair. De meest populaire streken voor wat betreft bungalowparken in Nederland zijn alle streken aan zee daaronder ook de waddeneilanden Schiermonnikoog, Terschelling en Texel. In alle kustplaatsen bevinden zich in totaal 25% van alle vakantieparken die weer 24% van de vakantiehuizen en bedden van Nederland hebben. Daarnaast is ook de Veluwe een immens populaire streek.

Bungalowparken en vakantiehuizen in Flevoland.

Flevoland is de jongste provincie binnen Nederland, met Lelystad als hoofdstad. Voor wat betreft het aanbod van vakantieparken heeft de provincie het minste aanbod van alle provincies. Ondanks het feit dat Flevoland het minste aantal bungalowparken heeft (ongeveer 13 vakantieparken), hebben de vakantieparken wel het grootst aantal vakantiehuizen en bungalows en bedden per park. De provincie Flevoland is dan ook uitermate geschikt om jouw vakantie te vieren. De centraal gelegen provincie staat bekend om haar prachtige polderlandschap en het Zuiderzeegebied. In het noorden grenst de provincie aan Friesland, in het westen aan Overijssel en Gelderland, in het zuiden aan Utrecht en in het westen aan Noord-Holland.

Flevoland is ook zeer populair onder zeilers en kampeerliefhebbers. De provincie kent een prachtige natuur en is ideaal voor lange wandelingen, fietstochten of andere activiteiten. Neem bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen, dat gedeeltelijk beschikbaar wordt gesteld voor bezoekers. Je kunt hier prachtige wandelroutes volgen en tegelijkertijd genieten van de vele flora en fauna om je heen. Het natuurgebied heeft, voor Nederlandse begrippen, ontzettend veel wild. Echte watersportliefhebbers kunnen terecht op het Veluwemeer, het Eemmeer, het Ketelmeer en het Gooimeer. Maar ook op de Zuiderzee, het Markermeer en het IJsselmeer kun je heerlijk zeilen en varen. Liever shoppen? Breng dan een bezoek aan Bataviastad, een groot outlet shoppingcenter met de grootste merken voor lage prijzen. Of ga naar Walibi World, waar je met het hele gezin kunt genieten van de vele attracties. Maar ook een uitstapje naar Dolfinarium, in de provincie Gelderland, is natuurlijk zo gemaakt. Daarnaast mag je een bezoek aan het plaatsje Urk natuurlijk ook niet overslaan. Hier heb je soms net het gevoel alsof je terug gaat in de tijd. Sommige mensen lopen nog in klederdracht, beoefenen een ambachtelijk beroep en bereiden oude, plaatselijke gerechten, zoals preumesop, gebakken kweek en kapkool. Eén van de grootste, jaarlijks terugkerende evenementen is Lowlands. Een driedaagse muziekfestival, dat in Biddinghuizen gehouden wordt. Naast muziek, komt ook ballet, theater en film aan bod.

Vakantieparken en recreatieparken in Groningen.

Groningen heeft als provincie veel te bieden en ook in de gelijknamige hoofdstad zult u zich niet snel vervelen. Op het gebied van vakantieparken heeft de provincie echter het op twee na minste aanbod (na Flevoland). De meest noordelijke provincie van Nederland grenst in het oosten aan Duitsland en beschikt over één Waddeneiland, namelijk Schiermonnikoog. In het westen grenst de provincie aan Friesland en in het zuiden aan Drenthe.

De populairste vakantieparken in Groningen zijn natuurdorp Suyderoogh, Emslandermeer, Pagedal, Schildmeer, Wedderbergen en Weddermeer. De provincie Groningen telt talloze borgen (kastelen), die je tijdens een vakantie kunt bezoeken. De mooiste bevindt zich in Slochteren, namelijk Fraeylemaborg. Maar ook het middeleeuwse klooster in Ter Apel is zeker de moeite waard. De stad Haren beschikt over de Hortus Haren, de grootste botanische tuin van Nederland. Een echte natuurliefhebber zal zich hier niet snel vervelen. Een mooi nationaal park in Groningen is Lauwerpark. Maar het Westerkwartier en Westerwolde zijn ook natuurgebieden die u zeker niet mag overslaan. Je kunt hier heerlijk fietsen of wandelen en routes zijn te verkrijgen bij het VVV of bij de receptie van jouw vakantiepark. In het Lauwersmeer kun je zelfs prachtige vaartochten maken. Daarnaast trekt de stad Groningen de laatste jaren ook steeds meer toeristen, zelfs uit het buitenland. Het ontwikkelt zich tot studentenstad en toeristisch centrum en dat is een goed teken voor de provincie. De stad heeft ontzettend veel bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt met daaraan het Martinikerkhof, het Prinsenhof en de prachtige Prinsentuin. Wil je graag een dagje uit met het hele gezin? Breng dan een bezoek aan de zeehondencrèche Pieterburen. Dit is een leuk uitstapje voor de kinderen. Jaarlijks worden hier ruim tweehonderd zieke zeehondjes verzorgd tot ze weer terug de zee in kunnen. Kortom; de provincie Groningen is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Met name omdat het nog niet zo druk is met toeristen. Daarom kun je heerlijk genieten van de rust die de provincie uitstraalt. 

Vakantiehuizen en vakantieparken Noord-Brabant

Noord-Brabant is een populaire vakantiebestemming binnen Nederland, toch komt de provincie in de middenmoot voor wat betreft het totaal aantal vakantieparken (positie 7 van de provincies). Het aantal vakantieparken zijn er meer dan 100. De hoofdstad van Noord-Brabant is ’s-Hertogenbosch. De zuidelijke provincie grenst in het zuiden aan België, waardoor een uitstapje naar onze zuiderburen zo is gemaakt.

Bekende en grotere bungalowparken in Noord-Brabant zijn Beekse Bergen, Bospark Wolfsven, Brugse Heide, vakantiepark de Parel, Landal de Vers, Droomgaard, Duc de Brabant, Herperduin, Katjeskelder, Kempervennen, Dierenbos, Landals Vennenbos en Efteling Bosrijk.

Als het om natuur gaat, dan heeft Noord-Brabant genoeg te bieden. Zelfs rond het hard van de provincie, waar zich de grote steden Breda, Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch bevinden, kun je genieten van de bossen en heidevelden. Maar ook de rest van de provincie kent prachtige landschappen. In het westen vindt je bijvoorbeeld de Woudse Plantage en Staartse Heide, twee bos- en heidegebieden met zandverstuivingen. Of wat dacht je van de Loonse en Drunense Duinen en Nationaal Park de Biesbosch? Het maakt niet uit waar in Brabant je zich bevindt, je kunt overal heerlijk fietsen of wandelen. Een fiets- of wandelroute is bij het VVV of de receptie van uw bungalowpark zo geregeld. Alle grote vakantieparken in Noord-Brabant worden door de grote ketens aangeboden: Landal, Hogenboom, Centerparcs, en Roompot. De vakantieparken in Noord-Brabant liggen veelal te midden van de prachtige natuur. Ook bieden de bungalowparken in Noord-Brabant veelal geweldige faciliteiten voor kinderen en daarnaast biedt Noord-Brabant veel pretparken die je kunt bezoeken, met name dan vakantiepark Efteling Bosrijk dat naast de Eftelling is gelegen en ook de Beekse Bergen, dat naast het gelijknamige safaripark ligt. Of avonturenland in ’s-Hertogenbosch, waar vooral de allerkleinsten zich prima kunnen vermaken. Ook kent de provincie vele terugkerende evenementen, zoals braderieën, jaarmarkten, muziek- en sportevenementen. Maar carnaval is natuurlijk één van de belangrijkste. Dan kun je bijna een week lang genieten van de mooiste praalwagens en festiviteiten.

Vakantieparken en Vakantiehuizen in Drenthe.

Drenthe is een populaire vakantieregio binnen Nederland. De noordoostelijke provincie bekend om haar prachtige natuur met veel veen en zandgebieden is ideaal voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Daarnaast is Drenthe ook zeer populair voor families die hun vakantie met kinderen willen vieren op een vakantiepark. Veel vakantieparken in Drenthe zijn ook gelegen in of nabij de prachtige natuur, wat wilt je nog meer?

In Drenthe bevinden zich ook diverse natuurgebieden en boswachterijen en zijn er drie nationale parken te vinden: Het Nationaal Park Drents-Friese Wold, Het Nationaal Park Dwingelderveld en het Nationaal beek en esdorpenlandschap Drentsche. Voor echte natuurliefhebbers dus voldoende uitwijkmogelijkheden buiten hun vakantiepark. Daarnaast biedt Drenthe een scala aan mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Vraag de receptie van jouw bungalowpark voor mooie wandelroutes en of fietsroutes.

Ook biedt Drenthe vele bezienswaardigheden zoals de meest voorname de stad Assen, vele musea waaronder het Drents museum in Assen, het openlucht museum in Orvelte en het hunebedcentrum in Borger. Daarnaast zijn er veel attractie en amusementsparken zoals het Dierenpark Emmen, Het verkeerspark in Assen, Plopsa indoor in Coevorden en speelstad Oranje. Drenthe biedt ook diverse evenementen waarvan de bekendste de TT in Assen is.

De grootste ketens van bungalowparken zijn in Drenthe vertegenwoordigd: Landal, Hogenboom, Centerparcs, en Roompot.

Bungalowparken en Vakantiehuizen in Gelderland.

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft als hoofdstad Arnhem. Niet alleen qua oppervlakte is Gelderland de grootste, de provincie heeft ook het grootste aanbod van vakantieparken. Toch heeft Gelderland niet het meeste vakantiehuizen en bungalows, die eer komt weer toe aan de provincie Limburg. De provincie Gelderland is centraal gelegen en grenst in het oosten aan Duitsland. In totaal bestaat Gelderland uit drie delen, namelijk de Veluwe, de Betuwe en de Achterhoek en wordt het in tweeën gedeeld door de rivier de Rijn.

Bekende en populaire parken in Gelderland zijn Berkenhorst, Bospark de Schaapskooi, Coldenhove, de Leemkule, Heideheuvel, Heihaas, Klein Ruwinkel, Landgoed het Loo, landgoed t Wildryck, Marveld-recreatie, Miggelenberg, Rabbit Hill, Stroombroek en deVeluwse-Hoevegaerde.

De Veluwe is met haar twee Nationale Parken De Hoge Veluwe en Veluwezoom het grootste natuurgebied van Nederland. Prachtige bossen, heidevelden en natuurlijk heel veel wild, zoals schaapskuddes. Daarnaast is hier het Veluwemeer, waar watersportliefhebbers zich helemaal kunnen uitleven en waar u prachtige rondvaarten kunt maken. Ook de achterhoek is een ideale bestemming voor een actieve vakantie. Denk hierbij aan wandelen, fietsen, kanovaren en paardrijden. Maar ook wanneer u op zoek bent naar rust, dan bent u hier aan het juiste adres.

Een bekende attractie is Dolfinarium in Harderwijk, een ideaal uitstapje voor het hele gezin. En natuurlijk Burgers’ Zoo, Bush en Safari, een groot dierenpark waar u met gemak een hele dag kunt doorbrengen met het hele gezin. Of wat dacht u Nijmegen, de oudste stad van Nederland en grootste stad van Gelderland. Jaarlijks wordt hier in de zomer de wandel- en fietsvierdaagse georganiseerd, waar duizenden mensen op af komen. Een ander leuk evenement dat jaarlijks plaatsvindt is het oogst- en fruitcorso in Tiel (2e zaterdag in september).

Ook leuk is het kleinste stadje van Nederland Bronkhorst, wat geheel onder monumentenzorg valt en compleet autovrij is. Daarnaast zullen geschiedenisliefhebbers zich in Gelderland niet snel vervelen. De provincie telt talloze musea en oude vestingstadjes, zowel binnen als in de openlucht. En dan met name in de hoofdstad Arnhem en Nijmegen.

Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland, met Maastricht als hoofdstad en grenst zowel in het oosten aan Duitsland, als in het zuiden aan België. De provincie Limburg is een ideale vakantiebestemming en is ook zeer populair. Limburg heeft het op een hoogste aantal vakantieparken, na Gelderland. Desondanks heeft Limburg wel het grootste aantal vakantiehuizen en bungalows van alle provincies.

Populaire of grote vakantieparken in Limburg zijn Buitenplaats de Mechelerhof, de Berckt, Domein de Schatberg, het Elfenmeer, het Heijderbos, Landal Hoog Vaals, Kasteeldomein de Cauberg, het Meerdal, Landgoed Aerwinkel, Lommerbergen, Reevallis, Resort Arcen en Weerterbergen.

Vakantieparken en recreatieparken Limburg.

Het zuiden van Limburg staat voornamelijk bekend om de Vaalserberg (322 meter) en trekt veel toeristen. Op dit punt komen de drie landen (Nederland, België en Duitsland) samen en heb je vanaf de uitkijktorens een prachtig uitzicht. Maar ook Valkenburg is een ideale bestemming voor een vakantie in eigen land. Zowel jong als oud vermaakt zich hier prima. Je kunt een dagje relaxen in het kuuroord Thermae 2000, een avondje stappen in Holland Casino, dwalen in één van de vele grotten of met de kinderen een bezoek brengen aan het sprookjesbos of pretpark De Valkenier.

Zin in een dagje drukte? Ga dan richting Maastricht. Samen met Nijmegen is dit de oudste stad van Nederland. Hier kun je heerlijk eten, shoppen, musea bezoeken en nog veel meer. De drukte juist ontwijken? Stap dan op de fiets of ga wandelen door de prachtige omgeving. Voornamelijk het zuiden van Limburg kent talloze fiets- en wandelroutes die je via het VVV of het vakantiepark kunt verkrijgen. Met het heuvelachtige landschap dat Limburg kent lijkt het soms net alsof je even niet in Nederland bent. Een leuke periode om de provincie te bezoeken is tijdens de carnavalsweek, waarbij je de mooiste praalwagens kunt bewonderen of natuurlijk zelf meefeesten. Maar ook de zomermaanden zijn heerlijk vertoeven in Limburg; het is er dan namelijk net een iets warmer dan in de rest van Nederland. Of rond kerst, want dan staan Maastricht en Valkenburg helemaal in het teken van de kerstsfeer.

De vakantieparken in Limburg worden aangeboden door alle grote ketens waaronder Landal, Hogenboom , Centerparcs, en Roompot. Kortom; of je nu op zoek bent naar drukte of juist naar rust, Limburg heeft het allemaal. En als je dan toch een bezoekje brengt aan deze provincie, vergeet dan niet een stukje van één van de overheerlijke vlaaien te proberen.

Vakantieparken en vakantiehuizen Noord-Holland.

Noord-Holland is een zeer populaire provincie voor wat betreft vakantie en recreatie, met name de de Noord Hollandse kust is een zeer grote trekpleister. Noord-Holland heeft het op derde grootste aanbod van vakantieparken (na de provincies Gelderland en Limburg). Noord-Holland is eigenlijk een schiereiland tussen de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer in en heeft als hoofdstad Haarlem. In het zuiden grenst de provincie aan Zuid-Holland en Utrecht, in het westen aan Flevoland en in het noorden aan Friesland. De noordwestelijke provincie beschikt over één Waddeneiland, namelijk Texel ook de hoofdstad van Nederland; Amsterdam bevindt zich er.

Bekende en populaire vakantieparken van Noord-Holland zijn Zandvoort aan Zee, Ooghduyne, kustpark Egmond aan zee, Marinapark Volendam, Residence Koningshof, Resort Duynzicht en strandslag Julianadorp

De provincie Noord-Holland beschikt over heerlijke zandstranden, veelal op loopafstand van de vakantieparken. Aan de westkust zijn dan ook veel badplaatsen te vinden zoals Zandvoort aan Zee, Bergen aan Zee, Bloemendaal aan Zee, Egmond aan Zee, Schoorl, Sint Maartenszee, Den Helder, Castricum en Julianadorp aan Zee. Niet alleen in de zomer, maar ook in het voor- en najaar kun je hier op de stranden lange wandelingen maken en lekker uitwaaien. Aan de oostkust van Noord-Holland vindt je voornamelijk visserplaatsjes zoals Medemblik, Hoorn en Andijk, waarbij de havens nu veel worden gebruikt door watersportliefhebbers rond het Ijsselmeer. Ben je een echte natuurliefhebber? Dan kom je in de provincie Noord-Holland zeker niets te kort. In het zuiden, bij ’t Gooi en de Utrechtse Heuvelrug, vindt je o.a. de Loosdrechtse en Ankeveense plassen en het Gooimeer. Hier kun je heerlijk fietsen, wandelen of de watersport beoefenen. Of je kunt natuurlijk naar het uiterste noorden van de provincie, naar het Waddeneiland Texel. Ook hier kun je heerlijk fietsen en wandelen. Vergeet ook niet de prachtige Noord Hollandse stranden, die het hele jaar door aantrekkelijk zijn.

Ook voor gezinnen met kinderen is er in Noord-Holland vanaf jouw vakantiepark genoeg te doen. Breng een bezoek aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen of Linnaeushof in Bennebroek; de grootste speeltuin van Europa met ruim 300 speeltoestellen. Of ga naar het Zuiderzeemuseum of de Zaanse Schans, twee openluchtmusea waar je kennis kunt maken met het leven rond 1900. En als je op zoek bent naar drukte, dan gaat u toch een dagje musea bezoeken in Amsterdam of Haarlem. Kortom; Noord-Holland is een ideale bestemming voor een vakantie. Of je nu graag naar het strand gaat, of liever de geschiedenis van Nederland wilt leren.