Tenerife: een eiland vol verborgen schatten

Een vakantie naar Tenerife betekent een verblijf op het grootste eiland van de Canarische archipel met een indrukwekkende natuur bestaande uit tropische bossen, vulkanische maanlandschappen en steile kliffen. Er zijn attracties voor het hele gezin, zoals Siam Park en Loro Parque, en cultuurliefhebbers halen hun hart op in de hoofdstad Santa Cruz. Neckermann heeft een divers excursieprogramma samengesteld dat je tijdens een vakantie de hoogtepunten van Tenerife laat beleven.

Droomuitzichten vanuit een piratennest – Jeeptour

In het binnenland van Tenerife ligt het Parque Nacional del Teide. Met de ‘Jeep- tour Tenerife’ doorkruis je dit ruige landschap. Met een ervaren chauffeur kom je tijdens je vakantie op plaatsen die voor een bus onbereikbaar zijn. Van Vilaflor, het hoogste dorp van Spanje, rij je naar het fraaie bergdorpje Masca, eens een schuilplaats van piraten. Het uitzicht is hier buitengewoon indrukwekkend: aan de ene kant de Pico del Teide, aan de andere kant de uitgestrekte Atlantische Oceaan. Avontuurlijke Tenerife-gangers kunnen verblijven in Jaracanda. Dit mooie hotel ligt op 500 m van het strand en 1 km van het levendige hart van Costa Adeje.

Zeilen met giganten – Catamarantocht

Na een paar dagen heerlijk luieren op het strand kun je in de haven van Puerto Colon inschepen op de Freebird One. Deze catamaran, de grootste van Europa, zeilt langs de kusten naar de prachtige baai van Masca, die glinstert in de namiddagzon en uitnodigt tot een frisse duik. Een drankje, een heerlijk buffet en zachte Spaanse muziek maken deze catamarantocht tot een indrukwekkende en ontspannen ervaring. Hotel Luabay Costa los Gigantes in Puerto de Santiago is vernoemd naar de Reuzen van Tenerife. Dit familiehotel biedt veel faciliteiten waaronder grote zwembaden, winkels en een wellness center.

Waterpret in Klein Thailand – Een dagje Siam Park

Siam Park, misschien wel het mooiste waterpark van Europa en geheel gebouwd in Thaise stijl, garandeert een onvergetelijke dag waterpret voor het hele gezin. Hou een racewedstrijd op de bloedsnelle glijbanen van de Naga Racer. Dobber op een band de Mai Thai River af. Spring en duik in de 3 m hoge golfen van het Wave Palace. Hierna kun je heerlijk ontspannen op het witte zandstrand van Siam Beach terwijl de kinderen zich vermaken in het waterfort The Lost City. Bij een verblijf in Compostela Golf Club aan de Costa Adeje heeft het hele gezin onbeperkt gratis toegang tot Siam Park.

Drakenbloed en junglebewoners – Tropisch Loro Parque

In een groene vallei ligt het Loro Parque. Een tropisch dierenpark gemaakt voor en door de natuur. Hier groeit de legendarische Drakenbloedboom tussen bloeiende orchideeën. Jaguars, gorilla’s en pinguïns leven tevreden naast elkaar in nagebootste natuurlijke habitats. Een interessante blik achter de schermen krijg je in de Discovery Tour met uitleg over de vele andere parkbewoners. Een heerlijke dierendag voor de hele familie. Als je verblijft in El Duque aan de Costa Adeje is er voor kinderen t/m 12 jaar een gratis excursie naar het Loro Parque.

De Zwarte Madonna waakt

Op eigen gelegenheid kun je nog meer ontdekken tijdens je vakantie op Tenerife. In de hoofdstad, Santa Cruz de Tenerife, staat een van de belangrijkste gebouwen van de hedendaagse Spaanse architectuur, het operagebouw van de Spaanse architect Calatrava. In en rond de Calle Castillo vind je een keur aan aantrekkelijke winkeltjes. Op een uurtje rijden van de stad liggen de mysterieuze piramides van Güímar en de imposante basiliek van Nuestra Señora de Candelaria. Daar richten de gelovigen hun gebeden tot de Zwarte Madonna, de beschermheilige die al vele eeuwen waakt over dit veelzijdige Canarische Eiland.