Net als Nederlanders zijn Duitsers ook dol op kamperen.

Net als Nederlanders zijn Duitsers ook dol op kamperen. Duitsland is bij uitstek een land waar u heerlijk kunt kamperen en vanuit Nederland zijn alle campings in Duitsland zeer makkelijk te bereiken. Het Duitse goede verzorgde wegennet en de feilloos op elkaar aangesloten wegen maken een kampeervakantie door Duitsland ook zeer geschikt om meerdere campings in een vakantie te bezoeken.

De Duitse campings behoren tot de beste campings van Europa en staan hier dan ook wel om bekend. De campings zijn veilig, schoon en veelal zeer ruim van opzet met zeer goede voorzieningen, die gemakkelijk bereikbaar zijn. Tevens liggen de Duitse campings op de mooiste plekken van het land en bieden bovendien een veelzijdig pakket aan recreatiemogelijkheden in de directe omgeving. De Duitse degelijkheid zorgt ervoor dat de zaakjes op de terreinen uitstekend zijn geregeld en of u nu reist met een tent, een caravan of een kampeerauto en/of camper, in alle gevallen zult u versteld staan van de ruimte. Het aanbod aan terreinen is zeer gevarieerd – van typisch toeristische doorreiscampings tot idyllisch in de natuur verscholen terreintjes voor rustzoekers. En welke keus ook wordt gemaakt: er is een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Het Duitse gevarieerde landschap zorgt ervoor dat kampeerders een veelzijdigheid aan campings voor het uitzoeken heeft. Zo biedt Duitsland bergen, heuvels, rivierdalen, kuststreken, velden en bossen, stadjes en steden, dorpjes en gehuchten. De kampeerder kan hier volop van genieten. Want tussen al dit prachtige natuurschoon liggen zo’n 2000 campings in alle soorten en maten.