Dolce Vita aan het Gardameer

Afgelopen zomer stond een vakantie aan het Gardameer in de planning. Na jarenlang gekampeerd te hebben in diverse landen, was het dit jaar tijd voor een vakantie met wat meer luxe. Voorwaarde was wel dat de ultieme vakantiesfeer, zo kenmerkend voor campings, ook op deze vakantiebestemming te vinden zou zijn. Met deze wens voor ogen direct een tweeweekse vakantie geboekt in een bungalow op Camping Bella Italia in Peschiera del Garda, aan het uiterste zuidoostpuntje van het Gardameer.

Reis

Op de eerste vakantiedag ’s ochtends met de auto op weg. Geen haast aangezien er een overnachting in Zuid- Duitsland was geboekt. Na een ontspannen reis al vroeg in de middag gearriveerd bij het Acom Hotel in München. Het hotel was prima en vormde een geweldige start van de vakantie. Na een heerlijk diner, een ontspannen nacht en een fantastisch ontbijtbuffet ging het de volgende dag weer verder richting Italië. Onderweg veel gelachen door de cd met een Italiaanse taalcursus af te spelen. De taal is niet makkelijk, vooral qua uitspraak viel er nog veel te leren!

Camping

Na een hartelijk welkom van de Nederlandse receptioniste was het direct door naar het onderkomen voor de volgende twee weken: een heerlijk ruim ingerichte bungalow met aparte slaapkamers en goede bedden, een luxe badkamer en een prima ingerichte keuken. Na even wat gegeten te hebben op het terras was het de rest van de middag vertoeven bij het waterpark op de camping, met maar liefst drie zwembaden!

Het Gardameer op

Het Gardameer is erg leuk om per boot te verkennen. Er is op het Gardameer een netwerk van veerdiensten dat bijna alle stadjes aan het Gardameer met elkaar verbindt. Ook vanuit Peschiera vertrekken regelmatig boten van ‘Navigarda’. Zo kun je een groot deel van de dag heerlijk op het water zijn én de vele historische stadjes bezichtigen. Ze hebben ieder hun eigen historie en op veel plaatsen waan je je in de Middeleeuwen.

Romeinse Arena

In de schitterende oude stad Verona is veel te zien. Hier staat onder andere de op twee na grootste en best bewaarde Romeinse arena uit de oudheid (Arena di Verona). En het romantische Casa di Giulietta (Huis van Julia: Shakespeare’s Romeo en Julia speelt zich in Verona af). Maar ook de gezellige pleintjes, fraaie winkelstraten en talloze andere bezienswaardigheden maken een bezoek aan Verona tot een bijzondere belevenis.

Opera in Verona

Tijdens het zomerseizoen worden er in de Arena di Verona diverse opera’s opgevoerd. Koop voor een prachtige zomeravond tijdens je vakantie aan het Gardameer een kaartje ‘Poltrone’, een betaalbare plek voor het ‘gewone’ publiek, tussen de Italianen op de nog warme stenen banken van de arena, en geniet van het spektakel. Want dat is wat de Italianen ervan maken.

La Bella Italia

Tijdens een vakantie aan het Gardameer worden je verwachtingen van La Bella Italia volledig waargemaakt. Door de Italianen die zo heerlijk van het leven genieten, maar ook de rijke cultuur en natuur die je bij het Gardameer vindt. Voeg daarbij de mooie camping met een perfecte ligging aan het meer (met strand) en het is duidelijk: een vakantie naar het Gardameer is er een om nooit meer te vergeten.